24| 09| 2021

Nieuwe erfpachtapplicatie van Den Haag en Processfive gaat gebruikmaken van BRK Bevragen 1.3 API

Vertex Erfpacht gaat gebruikmaken van de nieuwe BRK Bevragen 1.3 API

De gemeente Den Haag is samen met Processfive gestart met het uitdenken en ontwikkelen van een nieuwe erfpachtapplicatie. Bij deze ontwikkeling wil de gemeente direct slim gebruik maken van alle basis- en kernregistraties. De gegevens uit de BRK vormen hierbij een ontzettend belangrijke bron. Een mooie gelegenheid voor de gemeente en voor Processfive om het erfpacht beheerproces te actualiseren en optimaal aan te sluiten op de wensen van de erfpachtmedewerkers.

Rachenie Voois Maikoe, ICT projectleider afdeling GEO-informatie en Susan Dekker, projectmanager afdeling erfpacht, beiden werkzaam bij de gemeente Den Haag en nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe erfpachtapplicatie hebben, als afnemer van kadastrale gegevens (BRK), waardevolle input gegeven op de ontwikkeling van de nieuwe BRK bevragen 1.3 API.

Alle betrokkenen bij de ontwikkeling van de nieuwe erfpachtapplicatie zijn ontzettend blij met de livegang van nieuwe BRK bevragen 1.3 API. Voor een optimale uitvoering van het erfpachtproces zijn er actuele Kadastergegevens nodig zoals de tenaamstelling en andere perceels- en eigendomsgegevens. Maar ook de historie van deze gegevens (zoals het vervallen en ontstaan van percelen) wordt gebruikt in het erfpachtproces. Met de nieuwe BRK bevragen 1.3 API kunnen al deze gegevens eenvoudig bij de landelijke voorziening opgehaald worden. Zo kan het erfpachtproces efficiënt, namelijk op basis van gegevens direct uit de bron, uitgevoerd worden.

De nieuwe erfpachtapplicatie met haar moderne architectuur en gebruiksvriendelijke user interface is nu nog volop in ontwikkeling maar zullen we in een later stadium uitvoerig in het zonnetje zetten.

BRK Bevragingen 1.3Wilt u meer weten over de ontwikkeling van onze nieuwe erfpachtapplicatie of over het aansluiten op de "Haal Centraal" API's en wat Processfive daarin voor u kan betekenen, dan kunt u contact opnemen met Maarten Stam op 06-31756731 of via m.stam@processfive.com

Meer informatie over BRK Bevragen: https://www.kadaster.nl/zakelijk/producten/eigendom/brk-bevragen.